muziekkopie

Filmvoorstelling

zo 14 okt 11:00

Zondag 14 oktober draait Jan Driessen weer een film, deze keer gaat de reis naar Oman & Dubai. We starten de rondreis in de hoofdstad Muscat. Daar bezoeken we de vismarkt en de Sultan Qabous Grand Moskee. Vervolgens gaan we naar de Souk, een echte Arabische markt. Dan rijden we naar de kust naar het Al-Alam Paleis. Hier staan ook twee grote forten, die de stad moesten verdedigen tegen rovers. Daarna bezoeken we de Wadi Bani Khalid. Daar is een meer omringd met Palmbomen. Vervolgens rijden we door de Wahiba zandwoestijn waar we overnachten. In de stad Ibra wordt door vrouwen markt gehouden, er mogen geen mannen komen. Vervolgens gaan we naar het stadje Nizwa, een gezellig stadje met een Souk en een paleis. Daarna gaan we naar Tanuf waar we een dadelpalmplantage bezoeken. Het Al Jabal al Akhdar gebergte is 2500 meter hoog hier bezoeken we de dorpjes Al Hamra en Birkat al Mauz. Door een smalle poort komt je in het dorp. De straatjes zijn zeer smal. Ze zijn alleen toegankelijk voor voetgangers en ezels. De vergezichten over de heuvels en de dalen zijn fascinerend. Het buurland van Oman is de V.A.E. de Verenigde Arabische Emiraten. Eerst gaan we naar het bruisende Dubai,Hier staat de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld, hij is 828 meter hoog.

 

Dubai Mall, met de grootste fonteinen en 1200 winkels is de moeite waard om te bekijken. Palm Jumeira is een eiland in de vorm van een palmboom. Op de stam en de16 zijtakken zijn flats en villa’s gebouwd. Het eiland is 5 bij 5 kilometer groot en met de mono rail toegankelijk. Abu Dhabi is de hoofdstad van de V.A.E. en doet niet onder voor Dubai. Hier staat de Grootste Moskee van Arabië. De kroonluchter  is bezet met duizenden kristallen van Swarovski. Aan het Perzische tapijt is tien jaar gewerkt door een team van 1300 mensen.

 

Toegangsprijs 2,00 incl. kopje koffie. 

 • a
  SFEERVOL THEATERCAFE

  Het sfeervol ingerichtte theatercafe is de perfecte locatie voor uw verenigings- en bedrijfsfeest.

  meer weten

 • a
  HUREN BIJ DE MALLEMOLEN

  De Mallemolen verhuurt diversen ruimten tot 500 personen.

  bekijk onze zalen

 • a
  DE MALLEMOLEN

  De Mallemolen is gelegen in het centrum van Groesbeek. Het moderne centrum is uiterst geschikt voor vergaderingen, bijeenkomsten, congressen, beurzen, verenigings- en bedrijfsfeesten.

ContactReserveren

Flexwerken, vergaderen, evenementen & congressen, sociale & culturele activiteiten…

Voor informatie over de verhuur van ruimten kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs:

Telefoon: 024 3976360

E-mail: info@mallemolengroesbeek.nl