muziekkopie

Filmvoorstelling

zo 16 dec 11:00

Zondag 16 december draait Jan Driessen weer een film, deze keer gaat de reis naar voormalig Perzië. Filmmaker J. Driessen neemt u deze keer mee naar Iran, voorheen Perzië.  We starten in de hoofdstad Teheran en gaan naar de paleizen van voormalige Sjah  Resa Pahlavi. Vervolgens naar het Golestan Paleis. Hier staat een kopie van de vermaarde Pauwentroon. Daarna gaan we naar de grote Bazaar Bozorg. We bezoeken ook de immense begraafplaats waar 200.000 graven zijn van soldaten die gesneuveld zijn in de grote oorlog met Irak. De stad Jazd, 5000 jaar oud, is de heetste van het land. Het is er 40 tot 50 graden Celsius. Hier staat de Jam-e-Moskee, een voorbeeld van Perzische architectuur. Floortje Dessing vertelde  “Een bezoek aan de woestijn stad Yazd is een sprookjesachtige belevenis voor elke toerist”. Yazd is, bezien vanuit architectonisch oogpunt, een unieke stad. Veel prachtige gebouwen zijn zo gebouwd dat ze de barre woestijnomstandigheden hebben kunnen weerstaan”. Al slenterend door de smalle steegjes komen we bij het badhuis “Haman”, waar ook een restaurantje is. Hier zit je niet op een stoel, maar op een Takht.

 

Ten slotte gaan we naar de stad Isfahan, de culturele hoofdstad van Perzië. De stad heeft een monumentale architectuur. De film besluit met een bezoek aan de mooi verlichtte bazaar. Daarna maken we een wandeling over het feeëriek verlichte Meidan Emam plein met leuke terrasje en waar mensen flaneren en genieten van de avondrust.

 

Toegangsprijs 2,00 incl. kopje koffie. 

 • a
  SFEERVOL THEATERCAFE

  Het sfeervol ingerichtte theatercafe is de perfecte locatie voor uw verenigings- en bedrijfsfeest.

  meer weten

 • a
  HUREN BIJ DE MALLEMOLEN

  De Mallemolen verhuurt diversen ruimten tot 500 personen.

  bekijk onze zalen

 • a
  DE MALLEMOLEN

  De Mallemolen is gelegen in het centrum van Groesbeek. Het moderne centrum is uiterst geschikt voor vergaderingen, bijeenkomsten, congressen, beurzen, verenigings- en bedrijfsfeesten.

ContactReserveren

Flexwerken, vergaderen, evenementen & congressen, sociale & culturele activiteiten…

Voor informatie over de verhuur van ruimten kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs:

Telefoon: 024 3976360

E-mail: info@mallemolengroesbeek.nl